Verkoop


Door te gaan naar de pagina ‘blijf op de hoogte’ op deze site. Hier kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief en maak je direct een persoonlijk account aan. Via dit account kun je als de verkoop gestart is, je direct inschrijven voor de woning van jouw voorkeur.

De verwachte start verkoop staat gepland voor deze zomer, 2024. Via nieuwsbrieven verneem je van ons wanneer de verkoop start. Om een nieuwsbrief te ontvangen schrijf je je in op de site bij ‘blijf op de hoogte’.

De eerste stap is door je aan te melden via de aanmeldpagina op deze website. Je maakt daar een persoonlijk account aan voor Viersteeg. Zodra de woningen en appartementen in verkoop zijn kun via dit account door middel van het digitale inschrijfformulier in je account je voorkeur voor een woning en/of appartement aangeven. Mocht je al een account hebben, dan log je bij de start verkoop in, in jouw persoonlijke account, je opent het digitale inschrijfformulier en schrijft in. Via nieuwsbrieven verneem je van ons wanneer de woningen / appartementen in verkoop gaan. Alle verkoopstukken zijn bij de start verkoop ook terug te vinden op de website.

De eerste fase gaat binnenkort in verkoop en zal bestaan uit:

- 3 vrijstaande woningen van ruim 180m2
- 1 vrijstaande geschakelde woning van ruim 165m2
- 4 twee-onder-één-kapwoningen van circa 145m2
- 12 twee-onder-één-kapwoningen van circa 155 tot 165m2
- 4 semi-bungalows van ruim 150m2

De verwachting is dat de prijzen in fase 1 tussen de € 735.000,- en € 1.015.000,- vrij op naam zullen bedragen. Bij de start verkoop van de woningen zullen de exacte vrij op naam prijzen bekend zijn.

Er wordt een verkoopprocedure opgesteld. Zodra deze gereed is, delen we de procedure met je. Via een nieuwsbrief brengen wij je op de hoogte. Ook zal deze informatie op de website staan.

Zodra de verkoop gestart is, zijn de verkoopstukken te downloaden vanaf de projectsite

Het makelaarsteam van Viersteeg bestaat uit Van der Meer Makelaars uit Lisse en Heemborgh Sassenheim uit Sassenheim.


Een verkoopprocedure stellen we op bij de start verkoop, hierin staat vermeld hoelang je een optie mag nemen.

De woningen / appartementen zullen worden toegewezen op basis van de volgorde van de aangegeven voorkeuren. Bij meerdere gegadigden voor één woning vindt de toewijzing plaats op basis van een random match, waarbij de ingevulde informatie en de financiële check (zie hiervoor ook de vraag: ‘Hoe weet ik of de woning voor mij financieel haalbaar is?’) wordt meegenomen bij de toewijzing van de beste kandidaat.
Als de 1e voorkeurkeuze voor een woning al aan een andere gegadigde is toegewezen, kan een eventuele 2e keuze worden toegewezen, enz.

Er is voor de woningen in de eerste fase geen anti speculatiebeding van toepassing.

Er is voor de woningen in de eerste fase geen wel een zelfbewoningsplicht van toepassing.

Ja, Viersteeg heeft een Facebookpagina. Leuk als je ons volgt! Wil je echt als allereerste op de hoogte gebracht worden van de ontwikkelingen zoals start verkoop, exacte prijzen, enz. Schrijf je dan in via de pagina ‘aanmelden’ op deze site.

Vragen over het dorp / de wijk

Google Maps -

In Lisse vind je veel voorzieningen zoals meerdere scholen voor basis- en middelbaar onderwijs. In het dorp vind je ook op meerdere plekken kinderopvang en BSO. In deze week in Lisse staat een basisschool en een kinderopvang locatie.

In Lisse vind je veel voorzieningen zoals een groot binnenzwembad, vele sportclubs en - verenigingen. Vlakbij Viersteeg vind je tennisclubs, de hockeyclub en atletiekbanen.

Op loopafstand van Viersteeg vind je het centrum van Lisse met de winkelstraten, de vele restaurants maar ook medische instanties.

Lisse heeft een rechtstreekse busverbinding met Schiphol. Vanaf de A4 volg je afslag Lisse en rij je via de N207 het dorp in.

De woningen in de eerste fase worden voorzien van een oprit met ruimte voor 2 auto's.

In de wijk zelf worden op meerdere plekken kleine parkeerhofjes gerealiseerd voor voldoende parkeergelegenheid.

Vragen over de woningen / appartementen


Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A+++, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie, aangeduid als ca (circa). Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie

Om een woning op jouw naam te krijgen moet je overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten betalen. Een woning die nog gebouwd moet worden koop je Vrij Op Naam (v.o.n.). Vrij op Naam betekent dat de verkoper de kosten voor de overdracht betaalt.

Jazeker, de meerwerklijsten komen te staan onder ‘downloads'. Deze worden samengesteld door de aannemer.

Ja, alle woningen hebben een berging.

De woningen / appartementen worden BENG (bijna energie neutrale gebouwen) opgeleverd. Daarmee voldoet de woning aan de door de overheid vastgestelde norm BENG. Door toepassing van gevel-, vloer-, en dakisolatie en door energiezuinige installaties wordt aan deze normstelling voldaan. Zo wordt er gebruik gemaakt van een warmtepomp en beschikt de woning over WTW (warmte terug winning) ventilatiesysteem.

Ja, de woningen en appartementen worden zonder gasaansluiting opgeleverd. Een warmtepomp zal de woning voorzien van warmte, koeling en warm tapwater.

Er zit geen keuken in de woning en er is ook geen stelpost opgenomen

Ja, er zit standaard sanitair en tegelwerk (badkamer en toilet) in de woning

Zie hiervoor de technische omschrijving. De technische omschrijving is te downloaden bij de verkoopstukken

Ja deze is beschikbaar bij de start van de verkoop. En te downloaden bij de verkoopstukken.

De aansluiting op het glasvezelnet of kabelnet (het abonnement) dien je zelf aan te vragen. Aansluitingen voor elektra en water worden door de regionale netbeheerder verzorgd. Ook Ziggo en Reggefiber (indien van toepassing) zorgen voor een aansluiting tot in de meterkast.

Overeenkomsten, vergunningen en financiële haalbaarheid

De grond koop je via de koopovereenkomst die je aangaat met de ontwikkelaar. Met de aannemer sluit je een aannemingsovereenkomst af. De aannemer is de partij die je huis bouwt.
De inhoud van de overeenkomsten neemt de makelaar met je door tijdens het optiegesprek. Besluit je over te gaan tot koop, teken je de overeenkomsten digitaal. Op dat moment ben je officieel een overeenkomst aangegaan met de ontwikkelaar en de aannemer.

Een koopovereenkomst teken je als je een nieuwbouwwoning koopt waarvan de bouw nog moet starten. Met deze overeenkomst koop je de grond waarop de woning komt te staan. In de overeenkomst worden alle afspraken tussen jou en de ontwikkelaar (verkoper) vastgelegd. De nieuwbouwmakelaar neemt de overeenkomst met je door. Als alles duidelijk is, teken je de koopovereenkomst. Dat kan digitaal of op het kantoor van de makelaar.

In een aannemingsovereenkomst worden de afspraken tussen jou en de aannemer vastgelegd. Met het tekenen van de aannemingsovereenkomst geef je als koper opdracht aan de aannemer je woning te bouwen. Deze overeenkomst teken je tegelijkertijd met de koopovereenkomst. Samen wordt dit ook wel eens de koop- aannemingsovereenkomst genoemd. De nieuwbouwmakelaar neemt de aannemingsovereenkomst met je door. Als alles duidelijk is, teken je. Dat kan digitaal of op het kantoor van de makelaar.


Naast dat er een voorverkooppercentage van toepassing is, dienen vergunningen te zijn afgegeven zoals de omgevingsvergunning en het waarborgcertificaat. Daarnaast dient de grond bouwrijp te zijn.

Je kunt een vrijblijvende afspraak (van ca. 30 minuten) inplannen bij de Rabobank, of een eventuele andere financierder. Zie hiervoor de link vermeld in het tabblad financiering Na afloop ontvang je het ‘Orientatierapport Lenen en Wonen’ als pdf-document. Dit document dien je, wanneer de verkoop is gestart, up te loaden bij je inschrijfformulier. Het is niet verplicht om de check bij de Rabobank te doen, maar wel makkelijk en snel. Een financieringsverklaring dient te allen tijde door een erkend financieel adviseur gedaan te worden. Het verplicht je nergens toe.

Zodra opschortende voorwaarde zijn vervallen en de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte (leveren van de grond) en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je verneemt dat de akte gepasseerd kan worden. Je voorkomt dan ook dat je transportrente moet betalen. Je moet rente gaan betalen als je hypotheek nog niet rond is als de akte wordt gepasseerd (de grond aan jou geleverd wordt)

In een bestemmingsplan staat of het gebied bestemd is voor woningen, kantoren of bedrijven. Ook staat er in waar gebouwd mag worden, waar groen komt en hoe de wegen lopen. Op basis van het bestemmingsplan werkt de ontwikkelaar zijn ideeën voor de buurt of wijk uit. Iedereen moet zich aan de regels houden in het bestemmingsplan. De gemeente checkt of dit gebeurt.

Voor nieuwbouwproject Viersteeg is het Bestemmingsplan onherroepelijk.

Een omgevingsvergunning is nodig als er woningen/appartementen gebouwd worden die mogelijk tot last zijn voor mens en milieu. De ontwikkelaar vraagt de vergunning aan bij de gemeente. Deze vergunning moet zijn verleend, voordat er gebouwd mag worden. Als de vergunning verleend is, zeggen we dat de vergunning ‘onherroepelijk’ is. Het onherroepelijk zijn van de omgevingsvergunning is een van de opschortende voorwaarden in de koop- en/of aannemingsovereenkomst.

Een garantie- en waarborgregeling geeft jou de zekerheid dat je huis wordt gebouwd en dat eventuele gebreken verholpen worden. Heel belangrijk dus als je een nieuwbouwhuis koopt. Want wat als de aannemer failliet gaat en/of hij zijn afspraken niet kan nakomen? Dan is het fijn om te weten dat dit in ieder geval voor de bouw van jouw huis geen gevolgen heeft. De aannemer die je huis bouwt is aangesloten bij een Garantie- en Waarborginstantie. Deze instantie vangt het risico op en zorgt ervoor dat je huis toch wordt gebouwd. Een aantal bekende Garantie- en waarborginstanties zijn Bouwgarant, Woningborg of Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK).

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris GVON.

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Krijg je de hypotheek niet rond, dan kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 1 afwijzing van een geldverstrekker.

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning

Als je een nieuwbouwhuis koopt, betaal je de aannemer in termijnen voor de bouw. Stap je in als de bouw is gestart, dan zijn er dus al kosten gemaakt. De aannemer heeft de termijnen voor je voorgeschoten. Over deze termijnen moet je bouwrente betalen. In de koop- en aannemingsovereenkomst staat precies hoe de termijnen verdeeld zijn en wat het rentepercentage is. Deze bouwrente is niet fiscaal aftrekbaar.

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Om zeker te weten dat jij je bij start verkoop inschrijft op de bouwnummers die financieel bij jou passen, vragen we je om nu alvast een financiële check te doen. Zo kunnen we na de toewijzing snel door met de verkoop. Het voordeel hiervan is dat het project eerder gebouwd kan worden en jij eerder in je droomhuis woont!

Voor Viersteeg werken we samen met de Rabobank. Heel handig want de adviseurs kennen het project, de verschillende woningen én de bijbehorende financieringsmogelijkheden. Het is niet verplicht om de check bij de Rabobank te doen, maar wel makkelijk en snel. Een financieringsverklaring moet door een erkend financieel adviseur gedaan te worden.

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Als je een appartement koopt, ben je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). De VvE moet zorgen voor het beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke delen van het appartementengebouw. Bijvoorbeeld de gevel of het dak.

Nee alleen de appartementen (boven- en benedenwoningen) in fase 2 hebben met de VvE te maken.

Ja, je bent automatisch lid van de VvE. Je kunt dit lidmaatschap niet opzeggen. Alleen als je het appartement verkoopt ben je niet langer lid van de VvE

De VvE wordt opgericht door de notaris op moment van passeren van de splitsingsakte

Het bestuur van de VvE wordt gekozen dan wel benoemd door de leden, de eigenaren, van de VvE.

Deze zijn nog niet bekend. Bij de start verkoop hebben wij een indicatie voor je per maand.

Planning

De verwachting is dat de verkoop van de eerste fase deze zomer(2024) start.

De verwachting is dat de verkoop van de tweede fase na de zomer(2024) start.

Dit is onder andere afhankelijk van het vervallen van de opschortende voorwaarden zoals het verkoopresultaat en afgifte omgevingsvergunning.

Dit is afhankelijk van de start van de bouw.

Naar verwachting wordt Viersteeg in één fase gerealiseerd.

Nee, het betreft een uniek ontworpen project.